Kunstnerne

Yufan Wang

(Kina – f. 1985) 

Min kunst er dybt forankret i klassisk kinesisk kalligrafi, men er samtidig stærkt påvirket af den skandinaviske æstetik. Min kunstrejse startede med at udforske mit eget visuelle sprog og stil gennem mit arbejde med kalligrafi og blækmaling. Senere udviklede processen sig til også at omfatte andre teknikker og medier.

Kinesisk penselmaling er øjeblikkeligt og uigenkaldeligt. Brugen af denne metode resulterede i, at jeg har produceret mange stykker ufuldkomne studieværker i løbet af flere års kreativt arbejde. Ideen om at “sætte sammen” slog mig pludselig, da jeg stirrede på den enorme bunke papir “skrald”. der efterhånden havde hobet sig op. Siden da drejede min skabelse af kunst sig om papircollage, og jeg begyndte at omfavne dets ufuldkommenhed. Jeg tror på, at de fejlslagne linjer og streger stadig kan skinne igennem, hvis de placeres i den rigtige sammenhæng og kombination. Collageteknikken introducerede også dybde og dimension til mit arbejde gennem overlap og sammenvævning. Jeg er fascineret af at se mange tilfældige stykker papir igennem og sætte dem sammen inden for de visuelle rammer, jeg har etableret. At søge efter tilfældigheder og skabe visuel illusion er for de meste motiverne i mine collageværker.

I denne udstilling er det et lille tilbageblik på min kunstpraksis de sidste par år. Det inkluderer de tidligste linjemalerier til en mere moden periode med collageværker. Min proces blev ved med at udvikle sig sammen med selve kunstværkerne, og jeg værdsætter det som en stor del af min kunstpraksis. Så når jeg ser på kunstværkerne fra forskellige perioder, giver det mig selv en tydelig retning og forhåbentlig nogle ledetråde til nye værker.

Højdepunkter

– Gruppeudstilling, Vejle Rådhus, 2017

Soloudstilling, Spinderihallerne, Vejle, 2018

Soloudstilling, Godsbanen, Aarhus, 2019

Art Canton kunstmesse, Guangzhou, Kina, 2019

– Gruppeudstilling, Galeria Azur, Madrid, Spanien, 2021

– Art Nordic kunstmesse, København, 2022

Claus Kirkeberg

(København – f. 1964)

For mig startede interessen for fotografering tilbage i barndommen, hvor min far havde flere kameraer liggende fra hans tid som amatørfotograf. Som ung overtog jeg min fars Rolleiflex for mere end 35 år siden. Herefter er andre kameratyper afprøvet herunder mellemformatet med en Hasselblad og flere modeller fra Canon og Leica. Det er også det fotografiske håndværk der har haft min interesse og der er brugt mange timer i mørkekammeret med fremstilling af både s/h og farvebilleder og sidenhen foran computeren med det digitale fotografi.

Min inspiration får jeg primært i naturen og ser ofte den interessante detalje. Jeg synes at kunne se og opfange strukturer, linjer, farver og indtryk som jeg med kameraet får afbilledet til et magisk øjeblik. Med kameraet som værktøj bliver motivet foreviget til et minde eller et fotografisk kunstværk som jeg håber vil kunne glæde og inspirere andre mennesker. Derudover kommer inspirationen også ofte når der er ro og tid til fordybelse, hvilket i et travlt hverdagsliv kan være en udfordring at finde, da det handler om en indre mental tilstand hos mig selv, som overføres i mine fotografier. Derfor ses jeg ofte med mit kameraudstyr på mig, for lige pludseligt så er ”den” der bare. Det kan så både være i naturen eller i bybilledet at motiverne opdages. Af natur er jeg et friluftsmenneske og bliver altid fascineret af skønheden og det storslåede i den nordiske natur. Vejret og dermed lyset er det altafgørende når stemninger og kompositioner indfanges med Lecia´en eller Canon i hånden eller på stativet. Eller måske med supertelen når tårnfalken eller kronhjorten skal fotograferes. 

 

Højdepunkter

– Kunstnernes efterårsudstilling på Den Frie 1990

– Kunstnernes forårsudstilling i Århus 1991

– Optaget i ”Kunstnerguide” Roskilde Amt i 2001

– Udstillet i over 100 kunstforeninger med årene

– 2 fotografier i Politikens fotobog ”Foto 1”

Raphaël Ampuero

(Belgien/Ecuador – f. 1985) 

Raphaël Ampuero blev født i 1985 i byen Strasbourg, Frankrig. Han bor og arbejder i øjeblikket i Jena, Tyskland. I 2008 afsluttede han sine studier i illustration og opnåede sin Bachelor of Arts med særlig anerkendelse ved Institut Saint-Luc Bruxelles. Siden da spænder hans samarbejder fra private kunder til institutioner, som han har realiseret flere kunstneriske projekter med såsom bøger, vægmalerier, workshops og billedudstillinger i flere lande i Sydamerika og Europa.

Med belgisk-ecuadorianske forældre voksede Raphaël Ampuero op på den ecuadorianske kyst og blev en passioneret surfer, før han begyndte sine studier i Belgien. Hans tegninger afspejler stadig hans besættelse af havet, da bølger er et gentaget motiv i mange tegninger. Han er også kendt for sine dristige linjer og skamløse særheder. Hans arbejde udforsker temaer som sensualitet, transformation og kropslighed, mens han fusionerer menneskelige kropsdele med abstrakte former. Gennem sin kunst kan han endelig give plads til sin todelte kærlighed til naturens skønhed og menneskets komplekse psykologi. Raphaël Ampuero gør det klart, at han ikke kan forklare alt i sine tegninger, og det er heller ikke målet. Selv efter at have studeret en meget akademisk tilgang til tegning har han i dag udviklet sin intuitive måde, der fungerer mere som en doodling tilgang som hans gyldne vej ind i at skabe kunst. Metoden beskriver Ampuero som mere direkte og personlig, da han styres af intuition og ikke hans blokering af tilsyneladende intellektuelle tanker. Beskueren inviteres til at få adgang til en bred vifte af hans følelser som en afspejling af hans indre verden. Tekst af Elise Grunwald (DE), Master i psykologi

 

Højdepunkter

– Data de Posorja, Førstepræmie, Ecuador 2018

Château d’eau, La Peniche, Bruxelles, Belgien 2019

Colectivo, Cage Gallery, Barcelona, Spanien 2019

Soloudstilling Puerto Ayora, Galapagosøerne 2022

– Silent Book Contest nominated Bologna, Italy 2022

Luna Antoni

(Danmark – f. 1998) 

At tegne er min ventil. Jeg har altid elsket at bruge mine hænder og udfolde mig kreativt på mange forskellige måder, men den visuelle kunst har i særdeleshed min kærlighed. 

Det har den, fordi den for mig, udtrykker noget som vi ikke er i stand til at udtrykke på anden vis, som om kunst er et sprog for sig. Et, der kan formidle både tanker, følelser og drømme. I en verden fuld af både struktur, systemer, og facit alle vegne, er vi ikke altid så meget i kontakt med de mere abstrakte sider af os selv. 

Derfor synes jeg det er spændende at mærke, hvordan mange af os bliver fænget af kunst, fordi den taler til de sider. Som børn er vi meget mere i kontakt med vores fantasi, inden der senere hen bliver sat skik på vores tanker, og på en måde føles kunst som en dør til at genfinde den finurlighed. Som et frirum for vores tanker. Et sted hvor alle fortolkninger er velkomne og hvor vi både lærer mere om verden omkring os, og hvem vi selv er indeni.

Mine værker indeholder ofte kontraster, både i farver, teknik og motiv. Jeg kan godt lide at skabe værker, som giver indtryk af både kontrol og kaos. Da jeg selv er et meget kontrastfyldt menneske med et hoved der ofte er styret af kontrol og orden, men et hjerte der banker for alt hvad der er abstrakt og drømmende, er det et når jeg forener de to ting i kunsten at jeg finder styrke.

 

Højdepunkter

– AFUK – Akademiet For Utæmmet Kreativitet.

Kulturhavnen, Gilleleje, 2016

Finders Keepers, Øksnehallen, København, 2019

Creative Mind Galleri, Ringsted, 2020

– Art Nordic kunstmesse, København, 2021

– The Art Fair kunstmesse, Aarhus, 2023

Zune Holm

(Danmark – f. 1972) 

Jeg hedder Zune og er 50 år, født og opvokset i København, men bosat i Jylland siden 2001.

Uddannet cand.mag i samfundsfag og er tidligere selvstændig filmproducent gennem 17 år.

 

Maleriet er for mig en frigørelse fra både intellekt og tankemylder, et frirum for sanserne, følelserne og spontaniteten.

Hvert maleri er et unikt udtryk for mine umiddelbare inspirationer og penslernes frie dans på lærredet. Jeg arbejder i skiftevis spontane og mere kontrollerede sekvenser. Min stil er ekspressiv og abstrakt, med kraftige farver, optegninger og ofte figurer som hovedmotiv.

 

Det er et succeskriterie at male så frit, at hvert maleri er en udforskning og overraskelse for mig selv og på samme tid fungerer som en kommunikationskanal med min underbevidsthed. Og det lykkes også for det meste og hvis ikke, så maler jeg billedet over, indtil det står rent og færdigt.

Det pæne, kontrollerede og gennemtænkte motiv går oftest galt og bliver for stift og kedeligt.

Jeg arbejder med akrylmaling på lærreder i forskellige størrelser og bruger tuscher, spartler og pensler, men også ofte mine hænder og diverse drypteknikker.